News

Jan 16, 2021

Virtuele Atlantis Data Zwolsebosloop


Eindelijk na vijf jaar voor de eerste keer serieus de Halve Marathon gelopen. Mijn gevoel zei dat ik er nog niet klaar voor was, maar door het steeds uit te stellen komt het er nooit van.
De week begon al slecht door rugpijn, vrijdag nam het gelukkig wat af. Zaterdagochtend vroeg uit bed voor een laatste pasta maaltijd, rozijnenbollen en een glas rode bietensap. Daarna vijf kilometer gewandeld.

Category: General
Posted by: mrotman

Vandaag de Herzog compressie sokken opgezocht. Op de fiets samen met Jenny naar Heerde. Na een rondje op de baan en een rondje rond de sportparken kom ik bij de virtuele startlijn.
Gelijk een lekker tempo, want ik weet dat in het tweede deel van deze Halve Marathon het parcours omhoog loopt. Na de eerste vijf kilometer begon het lekker te lopen, gemiddelde tempo gaat naar 4:48 min. per km. Maar de hartslag vind ik te hoog, toch tempo houden op gevoel. Vanaf ongeveer 8 km. zakt het tempo naar 4:50 min. per km. Vasthouden!!! Bij kilometer 15 neemt pijn in rug en bovenbenen toe. Op ongeveer 17 km. even stilstaan en voorover buigen, had ik beter niet kunnen doen. Op een pijnlijke manier weet ik weer rechtop te komen. Stoppen of doorlopen, ik kom weer in beweging. Dat is dus duidelijk, nu niet meer stilstaan...doorlopen!

Na 1:43:45 uur passeer  ik de virtuele finishlijn. Ruim binnen de doelstelling van 1:45:00 uur. Strava segment noteert een tijd van 1:43:46.

Voornemen is om vanaf nu niet meer ergens na toe te werken. Lekker recreatief ongedwongen blijven rennen.

HMstart20120116

 


Previous page: Contact
Next page: Over.....